Odbačena jedna tačka optužnice protiv Vajnštajna

Izvor: N1 televizija, 11.Okt.2018, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbačena jedna tačka optužnice protiv Vajnštajna

Njujorški sudija odbacio je jednu od šest tačaka optužnice protiv filmskog producenta Harvija Vajnštajna nakon što su tužioci kazali da se tome ne mogu usprotiviti u svetlu informacija koje su saznali u istrazi.

Odbačena tačka optužnice odnosi se na navodni seksualni napad na jednu ženu počinjen 2004. Pet drugih tačaka optužnice, uključujući navodne napade na dve žene, ostalo je na snazi.

Vajnštajn tvrdi da nije kriv ni po jednoj tački optužnice. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Njegov advokat kazao je da će tražiti da se sve odbace.

Filmski producent je predmet optužbi više od 70 žena, uglavnom mladih glumica i drugih žena zaposlenih u filmskom biznisu, koje tvrde da ih je seksualno iskorišćavao ili silovao pre više decenija.

Slučaj je podstakao pokret #MeToo u kojem stotine žena javno optužuju moćne muškarce iz poslovnih krugova, politike i sveta zabave da su ih seksualno zlostavljali i uznemiravali.

Vajnštajn je zbog skandala dobio otkaz u svojoj kompaniji "Weinstein Co" i izbačen je iz Američke akademije filmskih umetnosti i nauka.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Sud odbacio jednu od šest tačaka optužnice protiv Vajnstajna

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Okt.2018, 10:16

Sud u Njujorku je odbacio jednu od šest tačaka optužnice protiv producenta Harvija Vajnstajna, optuženog za silovanje i seksualno zlostavljanje.To je prva pobeda odbrane optuženog, koja je juče uspela da dovede u pitanje svedočenje dve od tri navodne žrtve. Advokat Vajnstajna, Bendžamin Brafman,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.