Njujork kakav nikad niste videli (FOTO)

Izvor: B92, 25.Apr.2012, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork kakav nikad niste videli (FOTO)

Skoro milion do sada neobjavljenih fotografija Njujorka iz gradske arhive dostupno je javnosti.

Gradske vlasti poseduju arhivu od preko 2.2 miliona fotografija od kojih su prve snimljene 1800. godine, a na njima se mogu videti svakodnevni prizori funkcionisanja grada, njegovi stanovnici, mostovi ali i užasna ubistva.

Realizacija ovog projekta trajala je četiri godine, a on predstavlja deo misije da celokupna arhiva grada postane dostupna svima.

„Znali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo da posedujemo kolekciju za koju niko nije mislio da je imamo", izjavio je gradski predstavnik, Kenet Kob.

Većinu fotografija načinili su nepoznati gradski i opštinski radnici, a izuzetno mali broj njih do sada je bio objavljen jedino u specijalizovanim publikacijama.

Više do sada neobjavljenih fotografija Njujorka iz prošlosti možete pogledati u našoj Galeriji

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pogledajte neverovatne fotografije Njujorka od pre sto godina

Izvor: Blic, 25.Apr.2012

Danas je Njujork žila kucavica celog sveta, blještavi kosmopolitski grad, dramatičan, uzbudljiv sa neverovatnom arhitekturom. Međutim, pre 100 godina slika je bila sasvim drugačija...Iz starih arhiva tek nedavno su otkrivene i javnosti po prvi put prikazane fotografije Njujorka od pre stotinu godina,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.