Njujork blokiran, čeka se udar uragana

Izvor: Vesti-online.com, 29.Okt.2012, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork blokiran, čeka se udar uragana

Njujork je od ponedeljka 29. oktobra zatvoren grad, posle odluke vlasti da zbog opasnosti od uragana Sendi zatvore celokupan gradski prevoz, uključujući podzemnu železnicu, autobuse i vozove, škole, fakukltete, berzu, čak i Ujedinjene nacije.

Satelitski snimak uragana koji se približava Njujorku  

 

Naredba o zatvaranju gradskog prevoza u Njujorku, gde živi osam miliona stanovnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izdata je zbog rizika od poplava uzrokavanih uraganom "Sendi", koji treba da pogodi severo-istok SAD. Ugroženo je oko 50 miliona ljudi.

 

Zbog uragana, čiji se dolazak predviđa večeras, vanredno stanje proglašeno je u državama od Severne Karoline do Konektikata. U nedelju je otkazao više od 7.500 avionskih letova. Desetine hiljada ljudi u priobalnim zonama od Merilenda do Konektikata bilo je primorano da napusti svoje gradove, uključujući i 50.000 stanovnika države Delaver, 30.000 u Atlantik Sitiju i Nju Džersiju, gde su kazina morala da se zatvore, što se za 34 godine dogodilo samo četiri puta.

 

Vlasti su upozorile da bi Njujork mogao da bude pogođen talasom vode visokim i do 3,3 metara, koji će poplaviti niže delove Menhetna i podzemne tunele i uništiti dalekovode. Uragan "Sendi" koji je na Karibima odneo 65 života, sinoć se oko ponoći nalazio na oko 780 kilometara južno od Njujorka, a kretao se prema severu brzinom od 22,53 kilometara na sat.

  Starh od uragana: Masovna evakuacija Njujorka

 

Očekuje se da će uragan kasno večeras ili rano sutra ujutru stići do Nju Džersija i da će se sudariti sa talasom hladnog vazduha sa zapada. Gradnočelnik Njujorka Majkl Blumberg je apelovao na stanovnike donjeg dela Menhetna i Kvinsa da napuste svoja mesta stanovanja."

 

"Ako se ne evakuišete, ne samo da rizikujete svoj život, nego opasnosti izlažete živote onih koji bi došli da vas spasu", rekao je on i dodao da je reč o "ozbiljnoj i opasnoj oluji".

 

Guverner Nju Džersija izabrao je manje ljubazan način da apeluje na stanovnike izloženih regiona da napuste svoje gradove. "Ne budite glupi. Idite odatle", rekao je on.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njujork blokiran, čeka se udar uragana (UŽIVO)

Izvor: Vesti-online.com, 29.Okt.2012

Njujork je od ponedeljka 29. oktobra zatvoren grad, posle odluke vlasti da zbog opasnosti od uragana Sendi zatvore celokupan gradski prevoz, uključujući podzemnu železnicu, autobuse i vozove, škole, fakukltete, berzu, čak i Ujedinjene nacije. ..Satelitski snimak uragana koji se približava Njujorku.. ..Naredba...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.