Njujork: Napadač gazio Azijata po glavi

Izvor: B92, 25.Apr.2021, 20:20

Njujork: Napadač gazio Azijata po glavi

U Njujorku je 61-godišnjeg Azijata napao muškarac koji ga je u više puta udario nogom u glavu, saopštila je policija.

Sumnja se da napad ima rasističku pozadinu.

Čovek je sakupljao limenke u Istočnom Harlemu kada je napadnut s leđa, srušen na zemlju i nogom udaran i gažen po glavi u petak uveče. Prebačen je u bolnicu Harlem u kritičnom, ali stabilnom stanju, saopštila je policija, prenosi AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Nadzorni video koji je objavila policija prikazuje napadača kako gazi žrtvu po glavi.

Radna grupa policijske uprave za zločine iz mržnje istražuje napad, poslednji u zabrinjavajućem porastu broja antiazijskih zločina iz mržnje u Njujorku i širom zemlje.

Gradonačelnik Bil de Blasio je na Tviteru nazvao napad nečuvenim i poručio da će počinioci biti uhvaćeni i kažnjeni.

Policija nije objavila ime žrtve, ali više novinskih kuća identifikovalo je čoveka kao Jao Pan Ma, bivšeg radnika u restoranu koji je izgubio posao zbog pandemije i sakupljao limenke da sastavi kraj s krajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Napadač u Nnjujorku GAZIO Azijata PO GLAVI: Čovek je sakupljao limenke kada je NAPADNUT S LEĐA, srušen na zemlju i nogom udaran

Izvor: Blic, 26.Apr.2021, 00:32

Napad za koji se sumnja da ima rasističku pozadinu dogodio se u Njujorku, kada je 61-godišnjeg Azijata napao muškarac koji ga je u više puta udario nogom u glavu, saopštila je policija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.