Niksi rizikuju, Jednorog postaje slobodan narednog leta?!

Izvor: Sportske.net, 21.Sep.2018, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niksi rizikuju, "Jednorog" postaje slobodan narednog leta?!

Letonski košarkaš bi narednog leta mogao da postane slobodan igrač.

Kako prenose mediji u SAD, Njujork Niksi ne planiraju da ponude novi ugovor Kristapsu Porzingisu do početka sezone.

Sjajni Letonac je još uvek pod ruki ugovorom, ima još godinu dana saradnje sa franšizom iz "Medison Skver Gardena", ali ukoliko ovog leta ne potpiše novi ugovor sa timom iz "Velike jabuke", narednog će postati ograničeno slobodan igrač.

Niksi imaju rok do sredine >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << oktobra da svom najboljem košarkašu ponude novu saradnju, tešku 158 miliona američkih dolara.

Ipak, predsednik Niksa Stiv Mils i generalni menadžer Skot Peri veruju da će i narednog leta, kada bude postao ograničeno slobodan igrač, uspeti da ga ubede da je ključni deo franšize.

Oni se nadaju da će uspeti da potpišu novu saradnju sa Porzingisom leta 2019. godine, uprkos činjenici da će tada biti ograničeno slobodan.

Njihovo razmišljanje je da bi u slučaju da mu sada ponude produžetak saradnje naišli na problem sa "seleri kepom", dok bi narednog leta mogli da uštede i do 10 miliona dolara.

Jasno je ipak da prave veliki rizik, Nagetsi su ovog leta bez razmišljanja dali srpskom centru Nikoli Jokiću maksimalan ugovor, obavili su sve na vreme, iskoristili svoja prava i zadržali Jokića na dugi niz godina.

Ukoliko bi recimo Porzingis istakao želju da narednog leta promeni sredinu, Niksi bi i dalje mogli da izjednače svaku ponudu koja stigne na njegovu adresu, ali je jasno da ne bi bilo poente zadržavati igrača koji želi da ide.

Videćemo kako će se stvari razvijati, Porzingis se još uvek oporavlja od pokidanih ukrštenih ligamenata kolena, procenjuje se da bi tek krajem godine ili eventualno početkom naredne mogao da se vrati na teren.

Do tada će se sve vrteti oko Kevina Noksa, novajlije koji je oduševio tokom Letnje lige, osim ako Niksi nekako uspeju da naprave razmenu sa Timbervulvsima za Džimija Batlera, koji je podneo zahtev za trejd i naveo Nikse kao jedan od klubova koje bi želeo da pojača.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.