Niksi posle drame savladali fenjeraša VIDEO

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 09:48

Niksi posle drame savladali "fenjeraša" VIDEO

Košarkaši Njujork Niksa su savladali Detroit Pistonse sa 113:111, u okviru NBA lige.

Pistonsi su upisali i šesti uzastopni poraz iako su bili nadomak pobede.

Niksi se trenutno nalaze na četvrtom mestu Istoka sa 35 pobeda i 23 poraza, dok je Detroit na poslednjem mestu sa skorom 8-49.

Ekipu iz Njujorka je do pobede predvodio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džejlen Branson sa 35 poena i 12 asistencija, pratio ga je Džoš Hart sa 23 poena, osam skokova i šest asistencija, dvocifreni su bili Donte Divićenco sa 21 i hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović sa 13 poena i šest skokova.

Kod Pistona se istakao Kejd Kaningem sa 32 poena, pet skokova i osam asistencija, a pratili su ga Džejden Ajvi i Kventin Grajms sa po 14 poena.

Niksi su imali vođstvo u poslednja dva minuta meča, a onda je prvo Ausar Tompson pogodio za tri poena, a potom na 38 sekundi do kraja Grajms postigao pogodak za minimalno vođstvo (109:111).

U nastavku je na samo dve sekunde do kraja Hart postigao poene na asistenciju Bransona i to uz faul, a potom su Niksi bili bolji na ofanzivnom skoku i izborili nova bacanja, takođe za Harta, koji je stavio tačku na meč.

Niksi u nastavku dočekuju Nju Orleans Pelikanse, dok Pistosni gostuju Čikago Bulsima.

Bruklin Netsi su deklasirali Memfis Grizlise sa 111:86, u okviru NBA lige.

Netsi su napravili ključnu prednost u prvom poluvremenu, prvo su na startu poveli 30:18, a potom su i drugu četvrtinu dobili ubedljivo 36:22 (66:40), što im je bilo dovoljno da rutinski privedu meč kraju.

Svom treneru Kevinu Oliju obezbedili su prvu pobedu u NBA ligi. Netse je predvodio Denis Šruder sa 18 poena, Kem Tomas dodao je 14, a Dorijan Fini-Smit 13 poena i devet skokova.

Oli sada ima pobedu i dva poraza, otkako je imenovan za privremenog trenera, nakon što je zamenio otpuštenog Žaka Vona.

U ekipi Memfisa Lamar Stivens postigao je 17 poena, Džeren Džekson 15, a Luk Kenrad 11 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.