Izvor: RuskaRec.ru, 12.Apr.2017, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

New York Post: Obama je bio ruska marioneta

Izgleda da je Kremlj uspeo da na najviše položaje u američkoj vladi dovede svoje saveznike, samo što to nikako nije Donald Tramp, nego Barak Obama, piše Rič Louri u svom autorskom tekstu za New York Post.
Kako drugačije objasniti činjenicu da tek izabrani predsednik gleda kroz prste na akt agresije Rusije i pristaje na apsurdan sporazum o nuklearnom oružju u prilog jedne strane? Ili ismeva ideju da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << Rusija naš glavni geopolitički neprijatelj?, pita se autor teksta.
Obama i Rusija: Posle „resetovanja“ počeo da „pada sistem“
On Obamu optužuje za resetovanje odnosa sa Rusijom odmah posle rata protiv Gruzije, potpisivanje sporazuma START-3, nuklearni sporazum sa Iranom, pružanje ruke Rusiji povodom sirijskog pitanja, uz dopuštenje da se umeša u region. Ako se sve to sabere, može se samo zaključiti da je Obama bio marioneta Rusije i to ne radi nekih prljavih poslova već iz svoje naivnosti i slabosti.
U trenutku u kome nije imao hrabrosti da realizuje pretnje o crvenim linijama, Obama je svoje povlačenje prikrio sporazumom sa Rusijom o iznošenju hemijskog oružja iz Sirije, navodi se u tekstu. Obamina administracija je tada upotrebljavala krupne reči kako bi se stvorio utisak da je celokupno hemijsko oružje izneto iz Sirije, što se po mišljenju Riča Lourija nije dogodilo.
Rjapkov: Trampovoj administraciji svojstveni su primitivizam i bezobrazluk
Izjave Donalda Trampa, pak, tokom poslednjih godinu i po dana često su bile glupe i sramne, međutim, imajući u vidu kritiku njegove administracije na račun Rusije povodom Asada i Trampov napad na Siriju, čini se da administracija počinje da zauzima razuman stav, ne brinući o osuđenom na propast resetovanju, zaključio je novinar lista New York Post, prenosi portal televizije RT na ruskom.
Pogledaj vesti o: Barak Obama,   Donald Tramp

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Washington Post: Obama bio ruska marioneta, ne Tramp

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Apr.2017, 10:55

VAŠINGTON - Ruski saveznik u američkoj administraciji bio je bivši američki predsjednik Barak Obama, a ne Donald Tramp, tvrdi "Vašington post", navodeći da je Obama popuštao Rusima na svim poljima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.