Neophodan je zajednički napor

Izvor: Akter, 25.Apr.2015, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neophodan je zajednički napor

Mateo Renci, Ban Ki Mun i Federika Mogerini zajedno će u ponedeljak brodom da izađu na Sredozemno more kako bi pokazali solidarnost prema naporima za spasavanje imigranata na tom moru, saopštila je danas služba evropske diplomatije u Briselu.

Visoka predstavnica Evropske unije (EU) za spolju politiku i bezbednost Federika Mogerini, generalni sekretar UN Ban Ki Mun i italijanski ministar Mateo Renci zajedno će brodom "San Gusto" ići do sicilijanske obale u znak evropske solidarnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << prema naporima za spasavanje života imigranata na moru posle nedavnih tragedija u

kojima je poginulo nekoliko stotina ljudi.

"Neophodan je zajednički napor za rešavanje pitanja migracije", navodi EU i dodaje da je izlazak zvaničnika na more simboličan.

Federika Mogerini u utorak putuje u Njujork gde o pitanju imigranata razgovarati sa zvaničnicima UN, a u sredu će u Vašingtonu razgovarati s američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.