Izvor: Radio 021, 25.Sep.2019, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neboder u Njujorku najviša stambena zgrada na svetu

Zgrada "Central Park Tower" u Njujorku je ove nedelje zvanično postala najviša stambena zgrada na svetu, pošto je dostigla konačnu visinu od 470 metara.

Neboder u 57. ulici na Menhetnu, takozvanoj Ulici milijardera, imaće po završetku izgradnje 131 sprat, na kojima će biti smešteno 179 ultraluksuznih apartmana, prenosi "Njujork post".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Apartmani su u prodaji od prošle jeseni po početnoj ceni od 6,9 miliona dolara, dok je trenutno najskuplja raspoloživa stambena jedinica petosoban stan na 112. spratu po ceni od 63 miliona dolara.

"To je sada najviša stambena zgrada na svetu", kaže Gari Barnet, direktor građevinske kompanije Ekstel, koja je zajedno sa kompanijom Šangaj investment radila na ovom projektu.

Prvih sedam spratova "Central Park Tower"-a zauzimaće robna kuća Nordstrom, a u zgradi će se naći i šest restorana, privatni klub za vlasnike, spa i fitnes zona. Za potrebe zgrade konstruisan je i vrlo brz lift koji može preći 100 metara u svega deset sekundi.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.