Izvor: Glas javnosti, 11.Apr.2013, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na hiljade imigranata protestima traži državljanstvo SAD

NJUJORK - Na desetine hiljada demonstranata okupilo se širom SAD u koordiniranim protestima sa zahtevom za dobijanje američkog državljanstva za milione imigranata.

Demostranti su se okupili u Njujorku, Vašingtonu, San Francisku, Atlanti i brojnim drugim gradovima širom zemlje s namerom da izvrše pritisak na Kongres čiji senatori razmatraju predlog o reformi imigracionog zakona.

Poslanici očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da će uskoro zaživeti zakon koji će utreti put za legalizaciju statusa imigranata koji godinama žive u SAD s privremenim ili bez dokumenata.

Većina od, kako se procenjuje, 11 miliona imigranata bez regulisanog statusa u SAD-u su hispanci, a članovi Republikanske stranke su priznali da moraju da podržavaju neku vrstu dogovora o zakonu o imigrantima, ukoliko žele da osvoje više glasova od hispanaca, navode analitičari.

Pritisak za reformu imigracione politike usledili su posle predsedničkih izbora u kojima su hispano glasači velikom većinom podržali Baraka Obame kao predsedničkog kandidata kao i ostale demokratske kandidate, navodi BBC.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.