NJUJORK BIO BLOKIRAN ZBOG PRETNJE BOMBOM

Izvor: Kurir, 14.Maj.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NJUJORK BIO BLOKIRAN ZBOG PRETNJE BOMBOM

NJUJORK - Njujorška policija blokirala je nekoliko ulica oko Junion skvera i evakuisala obližnje zgrade kako bi ispitala sumnjivo vozilo, a nekoliko sati kasnije otvorila je ulice pošto je utvrdila da u vozilu nema bombe i da ne predstavlja nikakvu pretnju.

Lokalni mediji su izvestili da je sinoć policiji prijavljeno da se na zadnjem sedištu automobila nalaze dva kanistera benzina i na lice mesta je upućena specijalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << jedinica za eksplozive da istraži vozilo, preneo je Rojters.

Ulice oko Junion skvera bile su blokirane nekoliko sati, policija je evakuisala nekoliko okolnih zgrada, a potom je ponovo pušten saobraćaj pošto je ustanovljeno da vozilo ne predstavlja opasnost i pošto je pronađen vlasnik automobila.

U Njujorku je povišen nivo bezbednosti od 1. maja, kada je na Tajms skveru otkrivena automobil bomba. Dva dana kasnije uhapšen je Amerikanac pakistanskog porekla Fejsal Šahzad, pod optužbom da je nameravao da aktivira bombu i ubije veliki broj ljudi.

Policija je u noćašnjim akcijama u Njujorku, Bostonu i Filadelfiji uhapsila troje ljudi povezanih sa Šahzadom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.