NHL: Bruinsi se bude, gol Lučića

Izvor: B92, 21.Apr.2014, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NHL: Bruinsi se bude, gol Lučića

Protekle noći u NHL ligi odigrane su četiri utakmice, a veče su obeležili pobeda Boston Bruinsa i poraz Njujork Rendžersa.

Bruinsi su sa 4:1 slavili protiv Detroit Red Vingsa i tako izjednačili na 1-1 u četvrtfinalnoj seriji na 'Istoku', dok su Rendžersi izgubili od Filadelfija Flajersa sa 4:2 i tako dozvolili izjednačenje.

U ostalim mečevima, Montreal Kanadijensi su pobedili Tampa Bej Lajtning sa 3:2 i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tako poveli sa 3-0 u seriji, dok su San Hoze Šarksi sada na pola puta protiv Los Anđeles Kingsa, posle trijumfa sa 7:2.

Posle iznenađujućeg poraza na startu serije, Bruinsi su se vratili u igru rutinskom pobedom nad Red Vingsima. Džaston Florek i Rajli Smit su bili strelci golova u razmaku od tri minuta u prvom periodu čime su domaćem timu doneli vođstvo, koje nijednog trenutka nije ispustio.

Milan Lučić je postigao gol u drugom periodu, svoj prvi u plej-ofu, a strelac jedinog preostalog gola za Bruinse bio je Zdeno Čara. Sjajan je bio Tuka Rask na golu najboljeg tima ’Istoka’ sa 34 odbrane, dok je jedini gol za ekipu iz Detroita postigao Luk Glendening.

Flajersi su do trijumfa u Njujorku nad Rendžersima došli najviše zahvaljujući Reju Emeriju, koji je imao 31 odbranu. Emeri je prvi put ove sezone dobio priliku da bude starter na dve utakmice, zbog povrede Stiva Mejsona, i to je na najbolji način iskoristio.

31-godišnji Emeri, koji je osvojio Stenli kup sa Čikago Blekhoksima prošle sezone, doneo je Flajersima prvu pobedu u „Medison Skver Gardenu“ od 2011. godine, posle niza od devet poraza.

Flajersi su, inače, posle prvog perioda gubili 2:0, ali su se vratili golovima Jakuba Voračeka, Džejsona Ejksona, Luka Šena i Vejna Simondsa i zasluženo slavili.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NHL: Lučić strelac, Boston pobedio!

Izvor: Vesti-online.com, 21.Apr.2014

Protekle noći u NHL ligi odigrane su četiri utakmice, a veče su obeležili pobeda Boston Bruinsa i poraz Njujork Rendžersa...Milan Lučić  ..Bruinsi su sa 4:1 slavili protiv Detroit Red Vingsa i tako izjednačili na 1:1 u četvrtfinalnoj seriji na "Istoku". Presudna je bila prva trećina u kojoj...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.