Morgan Stanley će otpustiti 1.500 zaposlenika

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Dec.2019, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morgan Stanley će otpustiti 1.500 zaposlenika

NEW YORK - Morgan Stanley otpustit će oko 1.500 zaposlenika, javlja Bloomberg. To je oko dva posto svih zaposlenika banke.

Smanjenje je bilo nešto više nego što to banka obično čini na kraju godine i odražava rastuće neizvjesnosti u izgledima za 2020. godinu, kada bi trgovinski rat, američki predsjednički izbori i Brexit mogli pogoditi poslovanje banaka.

Najveći dio otpuštanja ovog puta pogodit >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << će odjel za tehnologiju i operacije Morgana Stanleya. Dvoje ljudi upoznatih sa situacijom reklo je Financial Timesu da banka ne smanjuje ulaganja u tehnologiju i da rezovi dijelom odražavaju činjenicu da se neke aktivnosti sada mogu provesti učinkovitije.

Kao što smo ranije pisali, ove godine broj zaposlenih u bankama širom svijeta već je smanjen za 73.400, od čega je čak 86% u Europi. Deutsche Bank će najviše smanjiti broj zaposlenih. Do 2022. godine će ostaviti 18.000 zaposlenika, od čega polovica u Njemačkoj.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.