Mokranjčevi dani, ljubav na prvu notu

Izvor: RTS, 16.Sep.2019, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mokranjčevi dani, ljubav na prvu notu

U Negotinu su u toku 54. "Mokranjčevi dani". U slavu najvećeg srpskog kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca do petka se natpevavaju horovi i organizuju brojni kamerni i vokalno-istrumentalni koncerti.
Ovogodišnje "Mokranjčeve dane" za sada obeležio je hor "Korikos" iz Njujorka koji je prema oceni žirija bio najbolji u natpevavanju. Reputacija iz Karnegi hola i Linkoln centra, opravdana je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i u negotinskom Domu kulture.

"Pobednik, izvanredan hor iz Njujorka, prvi put u Negotinu neko ko je došao preko okeana. Hor iz Amsterdama, hor iz Makedonije, Crne Gore, dva domaća hora, koja su vrlo časno predstavili ovdašnju tradiciju", kaže selektorka festivala Sonja Marinković.
Publika u Negotinu već dva dana prepričava i nastup tenora Ljubomira Popovića na otvaranju festivala, kada je izveo čuvenu "Šestu rukovet" Stevana Stojanovića Mokranjca.
"Mokranjca sam zavoleo na prvu notu i uvek, uvek rado dođem. Ovi 'Mokranjčevi dani' su jedno divno mesto, i ja često kažem to je Meka sadašnja za nas muzičare u Srbiji", istakao je Popović.
Treće večeri na programu je džez i Jovan Maljoković, a Negotinci znatiželjno iščekuju i nastupe Dečjeg hora "Radost" iz Moskve i Hora RTS-a, narednih dana.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.