Modna kreatorka Kejt Spejd pronađena mrtva

Izvor: VOA, 05.Jun.2018, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modna kreatorka Kejt Spejd pronađena mrtva

Policija je saopštila da je njujorška modna kreatorka Kejt Spejd pronađena mrtva u svom stanu i da je, po svemu sudeći, izvršila samoubistvo. Kako je saopšteno, kućne pomoćnice su je pronašle obešenu u stanu na Park Aveniji. Njeno osoblje je navelo da je ostavila oproštajnu poruku, izjavili su za Asošijejted Pres gradski zvaničnici koji su želeli da ostanu anonimni, budući da nemaju zvaničnu dozvolu da otkrivaju detalje o istrazi koja je još u toku. Oni su naveli da ne znaju šta je Spejd napisala u poruci.  55-godišnja Spejd početkom 1990-ih kreirala je liniju elegantnih ženskih tašni koje su postale hit na tržištu. Njena kompanija, Kejt Spejd Njujork, ima više od 140 prodavnica širom SAD i više od 175 u svetu.   

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Kreatorka Kejt Spejd izvršila samoubistvo

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jun.2018, 07:46

NJUJORK - Američka kreatorka Kejt Spejd, koja je stekla slavu dizajnirajući ženske tašne, pronađena je mrtva u svom stanu u Njujorku nakon što je, po svemu sudeći, izvršila samoubistvo, saopštila je policija...Spejd (55) je nađena obješena, a pronašla ju je njena služavka u stanu na Park...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.