Microsoft gasi svoje medicinske servise

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Mar.2019, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft gasi svoje medicinske servise

NEW YORK - Microsoft je najavio kako će uskoro ugasiti svoje medicinske servise, a time i podršku za svoje pametne i fitnes narukvice i prateće im aplikacije. 

Naime, Microsoft već duže od dvije godine ne prodaje svoje Band narukvice pa očito više nema ni smisla održavati servere i servise za nekolicinu preostalih korisnika tih gadgeta.

Microsoft nije naveo koliko je Microsoft Band narukvica aktivno >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << no očito ne tolik broj da bi našli opravdanje za daljnje trošenje novca za održavanje servera i servisa koje narukvice potrebuju za općenito rad i pohranu te sinkronizaciju korisničkih podataka. Microsoft je za Dan „D" odredio zadnji dan u svibnju, odnosno 31. svibnja 2019. godine.

Tog datuma osim što će ugasiti servise uklonit će i sve svoje aplikacije koje imaju veze s Microsoft Bandom s online trgovina, kako s vlastitog Microsoft Storea tako i s konkurentskih Google Playa i Apple Storea. Podatke će biti moguće preuzeti na lokalno računalo do kraja svibnja, a one spremljene u oblak do lipnja 2019. godine.

Nakon što Microsoft odradi gašenje usluge, postojeći korisnici će moći i dalje koristiti Microsoft Band za praćenje osnovnih podataka poput, broja prijeđenih koraka, vrste odrađenih vježbi, broj otkucaja srca, postavljati alarme i drugo. No, samo dok narukvicu ne resetiraju na tvorničke postavke, nakon toga nema povratka – Microsoft Band se više neće moći aktivirati budući će serveri potrebni za to odavno biti ugašeni.

Microsoft je odlučio dijelu korisnika čak i vratiti dio novca kojeg su izdvojili za kupnju. Jedini preduvjet je da su kupci i dalje aktivni korisnici, ili su to barem bili u razdoblju od 1.12.2018 do 1.3.2019. godine, odnosno da su u navedenom razdoblju svoje podatke s narukvica sinkronizirali s Microsoftovim oblakom.

Ako je taj preduvjet zadovolje, vlasnici Microsoft Banda mogu očekivati povrat novca u iznosu 79,99 USD, a vlasnici Microsoft Banda 2 iznos od 175 USD. Tvrtka će aktivne korisnike sama obavijestiti o stečenom pravu, a ponudu će morati iskoristiti najkasnije do 30. kolovoza 2019. godine.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.