Le Drian: Tramp kao usamljeni jahač

Izvor: B92, 24.Sep.2018, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Le Drian: Tramp kao usamljeni jahač

Ministar spoljnih poslova Francuske Žan-Iv Le Drian ocenio je da je politika predsednika SAD Donalda Trampa "mešavina unilateralizma i izolacionizma".

On je dodao da Trampu ne treba podilaziti niti ga isključivati iz svetskih dešavanja.

Le Drian je rekao da će ovogodišnje zasedanje Generalne skupštine UN u Njujorku biti test da li ljudi poput Trampa "žele da rade zajedno ili igraju usamljenog jahača, da li tragaju za rešenjima ili se drže parola". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Po njegovim rečima, uprkos Trampovom geslu "Najpre Amerika", Francuska i dalje želi da američki predsednik 11. novembra prisustvuje obeležavanju 100 godina od završetka Prvog svetskog rata. To bi, aludirao je Le Drian, možda podsetilo Trampa na važnost međunarodne saradnje.

Tramp bi danas trebalo da se sastane s francuskim kolegom Emanuelom Makronom koji je stiže u Njujork kako bi učestvovao u Generalnoj debati na početku godišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Trampu se smejali u UN: Nikad bolje u SAD! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 25.Sep.2018, 17:16

Američki predsednik Donald Tramp nasmejao celu salu u kojoj se održava zasedanje Generalne skupštine Saveta bezbednosti UN. Nemci mu se rugali. Izrekao i veoma, veoma opasnu pretnju Iranu...Foto: Savet bezbednosti UN/printscreen/Mondo..Tramp je uspeo da nasmeje sve koji su slušali njegov govor u...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.