Izdaje se stan iz Obaminih studentskih dana

Izvor: B92, 19.Jul.2012, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izdaje se stan iz Obaminih studentskih dana

Stan u Njujorku u kome je početkom 80-tih godina živeo Predsednik SAD Barak Obama ponovo je na listi za izdavanje.

Agencija za nekretnine Citi Habitats je na svojoj internet stranici objavila oglas za stan pod sloganom "Živite kao predsednik!!".

Neimenovani agent je za Wall Street Journal rekao da je u pitanju "tipičan njujorški stan u zgradi bez lifta."

Stan 3E se nalazi u Zapadnoj 109. ulici i ima dve spavaće sobe. „Pod je od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tvrdog drveta, zidovi su od golih cigli, kupatilo od mermera, tavanice su visoke, prozori veliki”, piše u oglasu.

Zapravo, stančić nije ništa posebno - malena kuhinja, uzani hodnici i mala dnevna soba, na trećem spratu bez lifta.

Ipak, „ljudi će pre iznajmiti ovaj stan nego neki drugi iz iste zgrade, jer 3E ima posebnu istoriju”, kazala je agentkinja Dalila Bela iz CitiHabitats za NewYork Times.

Stan u gornjem zapadnom Menhetnu izdaje se za 2.400 dolara mesečno. U vreme kada je američki predsednik studirao na Kolumbija univerzitetu i delio stan sa cimerom, nekretnina na 109. ulici izdavala se za 360 dolara mesečno.

Ne zna se mnogo o danima dok je Obama bio na koledžu Kolumbija. „Nije se mniogo družio sa ljudima i dosta vremena je provodio u biblioteci, kao monah”, piše New York Sun.

„Bilo je to vreme pre nego što je Barak nosio skupa odela - kad se njegova garderoba sastojala od vojnih kaki pantalona od 5 dolara i polovnih kožnih jakni i kad je pešačio ulicama Menhetna jer nije imao za prevoz.

Bilo je to vreme kada su njegovi prijatelji mislili da će možda postati pisac ili advokat ali sigurno ne prvi tamnoputi Amerikanac na čelu SAD”, izveštavao je AP 2008. o Obaminim njujorškim danima.
Pogledaj vesti o: Barak Obama,   Nekretnine

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.