Istraga dve američke službe protiv Olega Deripaske

Izvor: B92, 20.Okt.2021, 08:06

Istraga dve američke službe protiv Olega Deripaske

Istrage protiv ruskog biznismena Olega Deripaske poslednjih nekoliko godina vode dve američke bezbednosne agencije, objavio je Njujork Tajms

List se pozvao na sopstvene izvore.

Prema pisanju njujorškog dnevnika, istrage protiv Deripaske vode Federalni istražni biro (FBI) i savezno tužilaštvo, ali se ne otkriva koja je priroda istražnog postupka, prenosi TAS S.

Prema pisanju Glasa Amerike, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agenti FBI izvršili su juče pretres vašingtonske rezidencije ruskog oligarha Olega Deripaske, a agencija Rojters je javila da je pred kućom u jednoj od najbogatijih četvrti Vašingtona bio veliki broj agenata FBI koji su iznosili kutije, kao i da je na prilazima objektu postavljena žuta traka - upozorenje da je u toku izvođenju akcije.

Za sada nema dostupnih informacija gde se trenutno nalazi Oleg Deripaska, ali se u izveštaju Njujork Tajmsa potvrđuje da je i drugim rezidencijalnim objektima ruskog oligarha juce izvršen pretres.

U međuvremenu, portparolka Deripaske, Larisa Beljajeva, izjavila je za Tass da biznismen nije vlasnik pretresane kuće, naglasivši da je akcija američkih službi povezana sa sankcijama uvedenim protiv ovog ruskog biznismena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PRETRES U BOGATOJ ČETVRTI protiv Deripaske dve američke agencije vode istragu

Izvor: Blic, 20.Okt.2021

Istrage protiv ruskog biznismena Olega Deripaske poslednjih nekoliko godina vode dve američke bezbednosne agencije, objavio je Njujork tajms pozivajući se na sopstvene izvore.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.