Google investira 100 milijuna dolara u CrowdStrike

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Jul.2015, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google investira 100 milijuna dolara u CrowdStrike

NEW YORK -  Prema pisanju Business Insidera, Google bi idućeg tjedna trebao uložiti 100 milijuna dolara u startup tvrtku CrowdStrike, koja se specijalizirala za računalnu sigurnost.

Potvrda o vrijednoj Googleovoj investiciji, koju će provesti njihova podružnica Google Capital, navodno stiže od neimenovanog izvora iz samog CrowdStrikea.

Investicija stiže u tvrtku koju su 2011. godine osnovala dva bivša >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << zaposlenika McAfeeja. Glavni proizvod tvrtke je cloud alat koji pomaže tvrtkama i vladama pojedinih zemalja u detekciji i zaustavljanju napada na njihove računalne sustave.

Njihovi klijenti su, između ostalog, tvrtke iz financijskog, energetskog, telekomunikacijskog i naftnog sektora. Jedan od uspjeha tvrtke je prošlogodišnje zaustavljanje napada kineske hakerske skupine Hurricane Panda (putem zero-day propusta u Windowsima) na sustave neimenovane američke tvrtke.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.