Google Home Hub -  dominacija u svetu pametnih sprava

Izvor: B92, 09.Okt.2018, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google Home Hub - dominacija u svetu pametnih sprava

Hub nastavlja Googleov put ka dominaciji u svetu pametnih sprava koje su do skoro bile samo zvučnici, a Amazon sada ima konkurenciju direktno od Googlea. Google je upravo predstavio Home Hub na svom hardverskom događaju u Njujorku - novi Google Assistant uređaj koji izgleda kao da će se takmičiti sa Amazonovim Echo show-om.

Prema Google-u cilj Home Hub-a je stvaranje "korisnijeg, zamišljenog doma", s dodatnom dimenzijom mogućnosti da vidi odgovore od Asisstanta, umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ih samo čuje. Google je obnovio usluge kao što su pretraživanje, YouTube, mape, kalendar i fotografije za Home Hub, kako bi dodali i glasovne kontrole i informacije koje se mogu proslediti.

Interesantno je da, za razliku od Amazon-ovog Echo Showa ili Facebook portala, ne postoji kamera na Home Hub-u, što znači da nećete moći da ga koristite za video ćaskanje sa prijateljima preko, recimo, Google Hangouts-a.

Hub takođe ima novu funkciju koja se naziva Home View, jednokratnu tablu za kontrolu i upravljanje svim uređajima pametne kuće u vašem domu. Slično je kontrolnoj tabli koju Apple nudi u svojoj Google Home aplikaciii, te kao i na Apple-u, moći ćete da pristupite Home View koristeći ažuriranu aplikaciju Google Home kako biste kontrolisali svoje uređaje za pametne kuće u pokretu.

Kada ga ne koristite, Hub je "najbolji ram za slike na svetu"

Kada aktivno ne koristite Hub, moći ćete ga koristiti i kao Google slike, a osim togha postoji nova funkcija pod nazivom Live Albums, gde ćete moći da odaberete određene ljude i da Google automatski pravi albume sa svakom fotografijom tih ljudi, i moći će da filtrira loše snimke ili zamućene fotografije.

Kao i drugi Google uređaji za kućnu upotrebu, takođe ćete moći da koristite Home Hub kao zvučnik, uz podršku za YouTube Music, Spotify, Pandora, iHeartRadio id druge.

Home Hub ima 7-inčni LCD ekran osetljiv na dodir (Google još nije saopštiokoja je rezolucija), "zvučnik s punim opsegom" i dva mikrofona, kao i podršku za Bluetooth 5.0.

Hub će koštati 149 američkih dolara, a dolazi uz šest meseci besplatnog YouTube Premiuma. Može se "isključiti" u "downtime" periodu kada ne radi ništa sem alarma.

Pogledajte kako je protekao celokupni događaj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.