Izvor: JUGpress.com, 28.Maj.2022, 22:36

Fon Der Lajen: Bolje da kupujemo rusku naftu

NJUJORK

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da bi potpuni prekid kupovine ruske nafte mogao da dovede do porasta cena tog energenata, što bi omogućilo Rusiji da dobija veći profit i da preusmerava ta sredstva na jačanje svoje vojne moći.

„Ako mi sada potpuno prekinemo da kupujemo rusku naftu, predsednik Rusije Vladimir Putin će verovatno naftu koju ne proda Evropskoj uniji prebaciti na svetsko tržište, gde će cene skočiti, i za nju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << će dobiti još veći novac”, rekla je Fon der Lajen američkoj kablovskoj televiziji MSNBC, prenosi Sputnjik.

Ona je istakla da bi to dodatno popunilo Putinovu vojnu kasu, zbog čega Evropska unija o tom pitanju mora da razmišlja strateški.

Fon der Lajen je kazala i da bi Evropska unija trebalo da bude fleksibilnija po pitanju prekida kupovine ruskih energenata, kako bi se izbegla moguća ekonomska šteta njenih članica.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

RT: EU objasnila zašto i dalje kupuje rusku naftu

Izvor: Vostok.rs, 29.Maj.2022, 11:04

Evropa ne može odmah da uvede embargo na rusku naftu, rekla je predsednik Evropske komisije Ursula Fon der Lajen, jer bi to omogućilo Moskvi da prodaje svoje gorivo negde drugde i možda zaradi više novca za finansiranje svoje vojne ofanzive u Ukrajini. „Ako bismo potpuno, odmah, od danas isključili...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.