FOTO: U podrumu kuće pronađeno 10 ajkula

Izvor: Radio 021, 10.Sep.2017, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: U podrumu kuće pronađeno 10 ajkula

U jednom podrumu u Njujorku pronađeno je sedam živih ajkula i tri mrtve.

U podrumu kuće, čiji je vlasnik najverovatnije ilegalni trgovac egzotičnih ljubimaca, nalazio se bazen u kom su privale opasne ribe, stare između jedne i tri godine. Svih sedam živih pripada vrsti sivo-plavih ajkula koje se smatraju potencijalno ugroženom vrstom i čiji pripadnici dostižu dužinu i do 2,5 metra.

Iako su pronađeni primerci u dobrom stanju, uslovi u kojima su pronađeni su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bili užasni.

Među uginulim ribama je jedna ajkula čekićara i dve leopard ajkule.

"Trenutno se oporavljaju pod nadzorom našeg akvariste", kaže Darlin Puntilo, predstavnica Akvarijuma na Long Ajlendu. "Sve jedu i dobro plivaju, a trenutno ih obučavaju da izrone u vreme ručka, kako bi se pažljivije pratilo koliko koja jede."

Ma koliko ova priča zvučala egzotično, to nije prvi put da u njujorški akvarijum dospeju konfiskovane životinje. Pre oko 15 godina, akvarijum je preuzeo brigu o afričkim pingvinima koji su krijumčareni i pronađeni na njujorškom aerodromu JFK.

DEC found more than half a dozen #sharks in a basement pool in the #HudsonValley: https://t.co/bXXz4JRqrk pic.twitter.com/zkItNuvzqu

— NYSDEC (@NYSDEC) September 7, 2017

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.