Evro i zlato padaju, raste dolar?

Izvor: BKTV News, 16.Maj.2012, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evro i zlato padaju, raste dolar?

Cene zlata su u padu četvrti dan, posle neuspeha grčkih političara da formiraju vladu, što dodatno podstiče spekulacije da će možda napustiti zonu evra.
Cena zlata za trenutnu isporuku je danas pala za čak 1,1 odsto, na 1.526,97 dolara po unci, što je za 20 odsto niže u odnosu na njen istorijski maksimum iz septembra prošle godine, prenela je njujorška agencija Blumberg.
Novi izbori u Grčkoj biće >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << održani 17. juna, posle neuspeha najvećih stranaka, koje su 6. maja odnele pobedu na izborima, da formiraju vladu.
Nemački ministar finansija Volfgang Šojble je pozvao Grčku na održavanje referenduma o njenom članstvu u evrozoni.
'To je rizična situacija,' rekao je Piter Hikson, šef sektora za istraživanje sirovina banke UBS AG u intervjuu za Blumberg. 'Ljudi su zabrinuti u pogledu likvidnosti i okrenuće se američkom dolaru.'
Izvor: B92
Tweet
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Izbori

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.