Energetski i financijski sektor potaknuli Wall Street

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Mar.2019, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Energetski i financijski sektor potaknuli Wall Street

NEW YORK – Na Wall Streetu su u utorak burzovni indeksi porasli, nakon dva dana pada, što se zahvaljuje rastu cijena dionica u energetskom sektoru, kao i oporavku financijskog sektora, koji je danima bio pod pritiskom.

Ulagače na najvećoj svjetskoj burzi ponešto je ohrabrio i rast prinosa na 10-godišnje američke obveznice, čime su se odmaknuli od najnižih razina od prosinca 2017. godine.

Ulagače, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << naime, već danima zabrinjava tzv. inverzija krivulje prinosa na američke obveznice, pri čemu se dugoročni prinosi kreću ispod kratkoročnih.

Ako se takva kretanja nastave neko vrijeme, to bi značilo da bi u idućih godinu dana do dvije godine gospodarstvo moglo uroniti u recesiju.

Takva su kretanja na tržištu obveznica prethodila svakoj recesiji u posljednjih 50 godina.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Energetski i finansijski sektor podstakli Volstrit

Izvor: Blic, 28.Mar.2019, 01:51

Na Volstritu indeksi berze su porasli nakon dva dana pada, a razlog za to je rast cena deonica u energetskom sektoru, kao i oporavak finansijskog sektora, koji je danima bio pod pritiskom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.