Edukacija o društvenim mrežama u školi

Izvor: Prva.rs, 21.Feb.2014, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Edukacija o društvenim mrežama u školi

Agencija za obrazovanje u Njujorku nedavno je objavila vodič za korišćenje društvenih mreža za učenike od 13 godina i starije kako bi ih savetovali kako da se ponašaju na društvenim mrežama.
Sa ovim savetima, među kojima se nalaze i uputstva kako da reaguju na sajber nasilje i prilagode svoje postavke privatnosti kako bi zaštitili lične informacije i sadržaj koji objavljuju na društvenim mrežama, biće upoznati i profesori i roditelji dece koji će im takođe pomagati >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << da se što bolje snađu u digitalnom svetu i da nauče kakve im sve opasnosti i problemi prete na internetu.
Oni žele da nauče decu da ne unište svoje živote na Fejsbuku.
Mladi moraju da shvate da, pre nego nešto objave bilo šta, moraju dobro da razmisle jer bi zbog objava na društvenim mrežama mogli imati velikih problema.
Profesorka iz jedne škole u Njujorku Dženifer Gan rekla je novinarima da  je 'smešno da se u školama ne govori o ponašanju na društvenim mrežama' s obzirom da osam od desetoro dece stare između 12 i 17 godina koja koriste internet ima otvoren profil na nekoj od društvenih mreža.
Izor:novi magazin

Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.