Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2009, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković posetio Njujoršku berzu

NJUJORK - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, koji boravi u Njujorku na konferenciji Ujedinjenih nacija o svetskoj ekonomskoj krizi, posetio je Njujoršku berzu i sastao se sa izvršnim direktorom Dankanom Niderauerom.

Cvetković i Niderauer su razgovarali o svetskoj ekonomskoj krizi, njenim posledicama i načinima za njeno prevazilaženje, rečeno je u pres-službi premijera.

Prvi čovek Njujorške berze, posle čijeg se sloma talas krize proširio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i na druge delove sveta, preneo je premijeru Srbije da su uočljivi prvi znaci prevladavanja krize i da se tržište hartija od vrednosti stabilizovalo.

Predsednik srpske vlade razgovarao je i sa predstavnicima "Kredi svis" i "Meril Linč" banke.

Konferencija u Njujorku na kojoj učestvuje Cvetković završava se danas.

Prvog dana skupa u Njujorku, Cvetković je ocenio da je ključ izlaska iz svetske ekonomske krize pružanje finansijskog podsticaja i podrške direktnim investicijama u zemljama u razvoju.

Cvetković je, u Njujorku, na Konferenciji UN o svetskoj finansijskoj i ekonomskoj krizi, istakao da jedna od tema koje treba razmotriti na tom skupu jeste i činjenica da bankarski sektor koči privredni rast u državama koje treba da budu generator globalnog privrednog rasta.

Premijer Cvetković se juče u Njujorku sastao i sa potpredsednikom Vlade Rusije Aleksejem Kudrinom i dvojica zvaničnika potvrdila su saglasnost dve države o mogućnostima za rešavanje pitanja južne srpske pokrajine.

Cvetković je u razgovoru sa Kudrinom, koji je i ministar finansija, izrazio zahvalnost Rusiji za doslednu podršku Srbiji i principima međunarodnog prava, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.