Čuveni Modiljanijev Ležeći akt prodat za 107,4 miliona dolara

Izvor: Blic, 10.Nov.2015, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuveni Modiljanijev "Ležeći akt" prodat za 107,4 miliona dolara

Slika Amadea Modiljanija "Ležeći akt" prodata je na Kristijevoj jesenjoj aukciji pod nazivom "Umetničke muze" u Njujorku za 107,4 miliona dolara, prenele su svetske agencije.

Kako je saopštila aukcijska kuća Kristi, Modiljanijeva slika, nakon slike Pabla Pikasa "Žena iz Alžira" koja je prodata prošlog maja za 179,4 miliona dolara, drugo je umetničko delo koje je ikada prodato za ovoliku sumu.

Modiljanijeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << slika, koju je radio između 1917. i 1918. godine, ulje na platnu prikazuje nagu ženu koja lezi na crvenom krevetu. Ona je izazvala skandal kada ju je ovaj italijanski umetnik prvi put izložio u Parizu.

Takođe, slika američkog pop umetnika Roja Lihtenštajna "Medicinska sestra" dostigla je izuzetno visoku cenu - 95,37 miliona dolara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Modiljanijev "Ležeći akt" prodat za 107,4 miliona dolara

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Nov.2015

Slika Amadea Modiljanija "Ležeći akt" prodata je na Kristijevoj jesenjoj aukciji pod nazivovom "Umetničke muze" u Njujorku za 107,4 miliona dolara, prenele su svetske agencije...Kako je saopštila aukcijska kuća Kristi, Modiljanijeva slika, nakon slike Pabla Pikasa "Žena iz Alžira" koja je prodata...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.