Cicipas o porazu: Sam sam kriv za sve

Izvor: B92, 31.Avg.2023, 14:43

Cicipas o porazu: Sam sam kriv za sve

Stefanosu Cicipasu očigledno nešto ne prija u Njujorku.

Iako i tamo ima mnogo grčkih navijača, kao u Melburnu, razlika je očigledna - dok je u Australiji igrao finale, u Njujorku i dalje ne uspeva da se probije dalje od trećeg kola.

Sada nije stigao ni dotle, izbacio ga je sa turnira Švajcarac Dominik Striker, iako je Cicipas imao 5:3 i servirao je za meč.

Grk je pred turnir tumbao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stvari u svom timu, dao je odmor ocu Apostolosu, dok je na US Openu sa njim Mark Filipusis. Smatra da uzrok poraza ne leži u njegovoj pripremi.

"Ni na koji način ne bih da svalim krivicu na članove svog tima. Sve na terenu je pod mojom kontrolom, sve zavisi od mog talenta, to kako igram vidi se na terenu. Ako nisam u stanju da igram najbolje, onda neće biti dobro", kaže Cicipas.

Pohvalio je Strikera.

"Servis mu je veliko oružje, dobro ga je služio. Veoma je spretan na servisu. Ako uđe u zonu, može da pošalje zaista vrlo dobre servise", dodao je.

Ne seća se kada je pretrpeo brejk kada je servirao za pobedu.

"Mislim da mi se to ranije nije dešavalo. Obično sam mentalno jači i pokazao sam to vraćanjem u meč. Danas nije bio takav slučaj, nisam uspeo da odgovorim na takav izazov", zaključio je grčki teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.