Blumbergu nagrada i milion dolara

Izvor: B92, 21.Okt.2013, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blumbergu nagrada i milion dolara

Jerusalim -- Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg danas je proglašen za prvog dobitnika izraelske nagrade Genesis koja mu je donela i milion dolara.

To priznanje, popularno nazvano "jevrejeska Nobelova nagrada", Blumberg je, prema obrazloženju Fondacije Genisis, dobio zbog dugogodišnje javne službe i filantropije.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu će početkom sledeće godine uručiti nagradu Blumbergu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji bi tada trebalo da odredi u koje filantropske svrhe će dati novac.

Blumberg kome se treći mandat na čelu uprave Njujorka bliži kraju, rekao je da je počastvovan što je prvi dobitnik nagrade Genesis.

"Pre mnogo godina, moji roditelji su mi ulili jevrejske vrednosti i etiku koju nosim čitav život i kroz sve spekte moga rada u biznisu, vlasti i filantropiji", naveo je u saopštenju Blumberg.

Blumberg je bio među 200 kandidata za nagradu ustanovljenu prošle godine kao "priznanje za izuzetna ljudskih bića koja, kroz svoja izvanredna dostignuća, predstavljaju osnovnu vrednost jevrejskog naroda - posvećenost napretku čovečanstva".

Nagradom Genesis rukovode kancelarija izraelskog premijera, poluvladina Jevrejska agencija i Filantropska grupa Genesis.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Majkl Blumberg dobitnik izraelske nagrade Genesis

Izvor: Akter, 21.Okt.2013

Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg u ponedeljak je proglašen za prvog dobitnika izraelske nagrade Genesis koja mu je donela i milion dolara

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.