Zavirite u novi Nissan Qashqai FOTO

Izvor: B92, 07.Dec.2020, 16:06

Zavirite u novi Nissan Qashqai FOTO

Uskoro stiže treća generacija jednog od najpopularnijih SUV modela u Evropi.

Sa modelom Qashqai, japanski proizvođač je pogodio ukus i potrebe evropskih kupaca, pa je ovaj model već godinama visoko na listi najpodavanijih automobila na Starom kontinentu.

Uoči lansiranja nove, treće generacije, Nissan je objavio tizer fotografije unutrašnjosti vozila.

Poput većine novih modela na tržištu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ovaj će imati digitalizovanu komandnu tablu. Barem kada je reč o verzijama sa nešto bogatijim paketima opreme.

Ispred vozača se nalazi 12,3 inčna digitalna instrument tabla, koja po želji vozača može da menja svoj prikaz.

Nissan navodi da će u skupljim nivoima opreme na raspolaganju biti i veliki, 10,8 inčni "head-up" displej na kome se projektuju brojne informacije i podaci bitni za vožnju, kako bi vozač mogao da svoj pogled fokusira na put.

Na vrhu centralne konzole je još jedan veliki displej, ovog puta reč je o ekranu osetljivom na dodir multimedijalnog sistema. Ovaj devetoinčni ekran stiže u paketu sa Android Auto i Apple CarPlay funkcijama povezivosti sa smartfon uređajem.

Uz doplatu, kupci će moći da naruče i premijum audio-sistem marke Bose sa 10 zvučnika i sabvuferom u prtljažniku.

Japanski proizvođač ponudiće i NissanConnect aplikacijom puem koje će vlasnici moći da upravljaju nekim funkcijama na automobilu, kao što su svetla, sirena, otključavanje/zaključavanje vozila...

Nissan navodi da će Qashqai za 2021. imati prostraniju kabinu u odnosu na aktuelni model i da će putnici na zadnjim sedištima dobiti dodatnih 28 mm za kolena i 15 mm za glave.

Japanski proizvođač je otkrio i da je nova generacija duža za 35 mm, šira za 32 mm i viša za 25 mm od odlazećeg modela, dok je međuosovinsko rastojanje povećano za 20 mm.

Osim toga, kapacitet prtljažnika je porastao za 74 litra.

Novi Qashqai će biti dostupan u verzijama sa prednjim i pogonom na sva 4 točka. Dizelaši neće više biti u ponudi, ali tu je zato 1.3-litarski turbo-benzinac sa "blagim" hibridnim pogonom.

Više detalja o ovom automobilu možete pronaći u posebnom tekstu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.