Nissan Qashqai dobija jači dizelaš

Izvor: B92, 16.Sep.2018, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nissan Qashqai dobija jači dizelaš

Japanski proizvođač ponudiće kupcima u Evropi model Qashqai sa unapređenim 1.5 litarskim dizel motorom.

Kako kažu u Nissanu, 90% komponenti na ovom agregatu je modifikovano, a motor je dobio dodstnih 5 konjskih snaga. Tako 1.5 litarski dizelaš sada isporučuje 115 ks, dok je maksimalni obrtni moment ostao nepromenjen i iznosi 260 Nm.

I to nije sve, s obzirom da je pogonska jedinica opremljena “overboost” funkcijom koja omogućava vozaču da u intervalu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 15-ak sekundi dobije još 5 ks i 25 Nm, što je od velikog značaja prilikom preticanja drugih vozila.

Prema fabričkim podacima, Qashqai sa unapređenim dizelašem prosečno troši 3,8 l/100 km (u zavisnosti od dimenzija montiranih guma) i emituje 100 g CO2 po pređenom km.

Nissan navodi da je motor opremio novom tehnologijom koja omogućava dodatno smanjenje emisije azotnih oksida, pa agregat zadovoljava najnoviji Euro 6d-Temp ekološki standard.
Pogledaj vesti o: Nissan,   Japan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.