Nissan Navara za hitne slučajeve!

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 11.Dec.2016, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nissan Navara za hitne slučajeve!

Nissan Navara EnGuard Concept je snažan i pametan terenski pick-up osmišljen za upotrebu u hitnim službama koje spašavaju živote u nekima od najsurovijih i najekstremnijih predela na svetu. Svetsku premijeru imao je na salonu automobila u Hannoveru ove godine.
 
Razvijen na temelju Nissan Navare sa duplom kabinom – aktuelnim nosilac titule Međunarodnog pick-upa godine – Navara EnGuard Concept odlikuje se brojnim jedinstvenim elementima dizajna i poboljšanim performansama. Između ostalog izdvaja se upotreba naprednog drona koji prikuplja izuzetno važne informacije o opasnostima koje očekuju spasioce.
Obeležava i svetsku premijeru prototipa prenosnih baterija koji je dizajnirao i razvio Nissan. Taj sistem upotrebljava Nissanovu proverenu tehnologiju baterija za električna vozila, već dostupnih u serijskim vozilima, u potpuno električnom Nissanu LEAF i modelu e-NV200. Sa više od 250.000 električnih vozila prodatih širom sveta, Nissan je predvodnik ovog sektora koji se razvija velikom brzinom i idealno je pozicioniran za primenu svoje stručnosti u istraživanju novih segmenata vozila i prilika za kupce u budućnosti.
 
Kad su umetnute u tovarni prostor vozila, baterije se stalno pune energijom koju stvara 2,3-litarski dizel motor sa dva turbopunjačima snage 190 KS kako bi mogle da se upotrebe u hitnim slučajevima. Svaka se sastoji od sedam Nissanovih modula baterija za električna vozila snage 2 kW, a smeštene su u mašinski izrađenom aluminijskom kućištu otpornom na vremenske uslove.

Dve ulazne utičnice za punjenje i dve izlazne utičnice za pokretanje uređaja ugrađene su u svaku bateriju sa obrađenim krajevima koji omogućavaju prenos. U hitnim slučajevima te baterije se mogu upotrebiti za pokretanje opreme za sečenje ili dizanje tereta i posebno su konstruisane kako bi pružile efikasnu alternativu generatorima na fosilna goriva.
  
Baterije se zahvaljujući činjenici da ne ispuštaju emisije i ne upotrebljavaju zapaljiva goriva, mogu upotrebljavati i u zatvorenim prostorima kao što su zgrade ili pećine. Sa obe strane utovarnog prostora pick-upa ugrađene su i dodatne utičnice.
 
U okviru vizije inteligentne mobilnosti Nissan istražuje nove načine na koje svoju revolucionarnu tehnologiju baterija za električna vozila može integrisati u društvo. Te prototipne baterije su praktični primer kako se njihova energija može primeniti u novim sektorima za čistija i održivija energetska rešenja.

1 od 5























Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.