Železnice: Pre roka sređena pruga kod Palilulske rampe

Izvor: JužneVesti.com, 12.Jun.2019, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Železnice": Pre roka sređena pruga kod Palilulske rampe

Zamenjene su šine i spojevi u krivini kod Palilulske rampe u Nišu, tvrde u Infrastrukturama železnice, a ističu i da su 5 dana pre roka sredili deo pruge koja je bila oštećena, sa korodiranim i izgužvanim čeličnim šinama.

Kako su Južne vesti već pisale početkom juna, kroz niško naselje Palilula prolazila je pruga čije šine nije štedeo zub vremena. Pruga je izgledala nebezbedno i za građane i za zaposlene na Železnici.

Saniranje tog dela >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pruge kod Palilulske rampe počelo je nedavno, a iz Infrastrukture železnice kažu da su u ponedeljak 10. juna završili radove. Kažu da su završili 5 dana pre roka; foto: Infrastruktura železnice

Posao je završen pre predviđenog roka, jer je bilo planirano da radovi traju do 15. juna. Stručne službe Infrastrukture železnice Srbije zamenile su šine na ovom delu niške pruge, uz kompletno regulisanje koloseka i zamenu kolosečnog pribora u krivini kod Palilulske rampe - dodaju u saopštenju.

Kažu i da se saobraćaj odvijao redovno tokom radova i da su radnici bili na terenu kada nije bilo vozova.

Železnički saobraćaj i pre izvođenja ovih radova bezbedno je funkcionisao na ovom delu niške pruge, a njena sanacija i zamena šina obavljeni su u skladu sa planiranim aktivnostima Infrastrukture železnice Srbije na redovnom održavanju železničke infrastrukture - navode u saopštenju.

U Infrastrukturi železnice napominju da će organizacija železničkog saobraćaja u Nišu biti bolja nakon rekonstrukcije i modernizacije pruge Niš - Dimitrovgrad, kao i izgradnjom obilaznice, za šta je izdvojeno 268 miliona evra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.