Železnice: Nema ugroženih posle pada kabla kod Sarajevske

Izvor: JužneVesti.com, 02.Okt.2019, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železnice: Nema ugroženih posle pada kabla kod Sarajevske

Kabl koji je jutros pao na prugu u blizini prelaza kod Sarajevske ulice, saopštili su iz Infrastrukture Železnice Srbije, nije ugrozio saobraćaj. Najavljuju da bi kvar trebalo da bude popravljen do 19 sati.

Od jutros je gradski prevoz u Sarajevskoj obustavljen, a iz Železnice kažu da se havarija desila oko 6 sati.

Na delu pruge između železničkih stanica Niš i Crveni Krst, na oko petnaestak metara od putnog prelaza u ulici Sarajevskoj u Nišu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << došlo je do oštećenja kontaktne mreže iznad desnog koloseka, zbog pucanja nosećeg užeta za automatsko zatezanje kontaktne mreže - navode.

Dodaju da je u trenutku pada kabla automatski reagovao sistem zaštite, pa je u odmah isključen napon.

Samim tim, navedeno oštećenje na kontaktnoj mreži, nije moglo da ugrozi bezbednost učesnika u drumskom saobraćaju na ovom mestu - dodaju.

Branici su na tom mestu ipak spušteni iz predostrožnosti, dodaju, a vozila ne prolaze. Predviđaju da će popravka trajati do 19 sati, a do tada vozila idu ispod pruge u Moravskoj ulici.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Kabl pod naponom od 20.000 volti pao na kolosak

Izvor: JUGpress.com, 02.Okt.2019

NIŠ..                  U Sarajevskoj ulici u Nišu jutros je na kolosek pruge pao kabli kontaktne mreže koja je pod naponom od 20.000 volti. Na sreću, prilikom pada kabla automatski se uključio sistem zaštite pa u kontaktnoj mreži više nije bilo struje tako da u ovom incidentu...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.