Železničar ide dalje

Izvor: NTV.rs, 13.Sep.2014, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železničar ide dalje

Rukometaši Železničara plasirali su se u 2.kolo Kupa EHF,gde ih u oktobru očekuje duel sa švajcarskim predstavnikom Vinterturom. Oni su u revanš susretu pobedili belgijski Kjubik Ahiles sa 33:28 i tako anulirali minimalan poraz iz Koholta (30:31). “Želja” je pred manje od 1.000 gledalaca u Hali “Čair” odigrao tešku utakmicu i propisno se namučio da slomi otpor brzih i upornih gostiju. Na poluvremenu Belgijanci su vodili sa 15:14, da bi u prvom napadu u nastavku uvećali prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << na dva gola. Ipak, niški rukometaši uspeli su na vreme da se trgnu i nadvladaju veliku nervozu, tako da su rezultat prelomili u 41. minutu kada su poveli sa 22:19. Usledila je još jedna pretnja gostiju, koji su smanjili razliku na samo jedan pogodak, da bi nova serija domaćinu donela i nedostižno vođstvo od 28:23 u 56. minutu. Dva minuta pre kraja na semaforu je stajalo i 31:24, ali su gosti u poslednjem minutu sa dva gola razliku sveli na pet pogodaka.
U timu Železničara golman Dejan Zlatanović bio je vrlo pouzdan, periode odlične igre imao je Milan Porobić, strelac 6 golova, kao i Nikola Damjanović koji je upisao 7 pogodaka. Pet puta se u strelce upisao Milan Pavlov, dok je najefikasniji sa 8 golova bio Žarko Petković, s tim sto je 5 puta sjajnog golmana Bjerna Albertsa savladao iz sedmeraca. Kod Kjubika istakao se pivotmen Fan Sije sa 8 golova , dok je Damjan Kedziora postigao 7. Sudili su bugarski internacionalci Georgi Dojcinov i Julijan Gorecov.
 

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

EHF Kup: Železničar u 2. kolu

Izvor: B92, 14.Sep.2014, 01:00

Rukometaši Železničara su izborili plasman u drugo kolo kvalifikacija Kupa EHF...Niški tim je na svom terenu savladao belgijski Boholt 33:28 (14:15), čime je nadoknadio gol zaostatka iz prvog meča...Železničar je do pobede predvodio Žarko Petković sa osam golova, sedam je dao Nikola Damjanović,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.