Završena je 36.sednica Skupštine grada Niša

Izvor: NTV.rs, 24.Sep.2015, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena je 36.sednica Skupštine grada Niša

Skupština grada Niša zavrsila je večeras 36. sednicu, na dnevnom redu su bile 24 tačke među kojima se najviše diskutovalo o toplotnoj energiji, o izmenama odluke o osnivanju JKP Mediana, Parking servis i Gorica, kao i o predlogu odluke o razrešenju člana gradskog veća.
Odbornici su usvojili dugo usaglašavanu Odluku o toplotnoj energiji, dok je uporedo ispred zgrade u Ulici Nikole Pašića trajao protest, kao vid upozorenja vlastima da se drže dogovorenog. A to je, izmedju >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << ostalog, da nema poskupljenja fiksnog dela i da se korisnici Toplane mogu ,,skinuti“ sa sistema bez saglasnoti skupštine stanara i bez plaćanja. Na samom početku je opozicija tražila da se sa dnevnog reda uklone tačke koje će u budućnosti regulisati način upotrebe ali i prestanka korišćenja centralnog grejanja, kao i modele plaćanja komunalnih usluga. Pošto je to odbijeno, odbornici su pristupili radu koji je tokom čitavog prepodnevna bio praćen povicima, prozivkama i zviždanjem sa platoa ispred zgrade skupštine, što ih je jutros i dočekalo prilikom dolaska na posao.
Burna rasprava prethodila je i usvajanju odluke kojom se menja osnivački akt JKP ,,Mediana“, čime se zapravo stvara pravni okvir za reorganizaciju preduzeća ,,Gorica“, iz koga će se pojedini sektori, na osnovu odluke, pripojiti Mediani I Parking servisu. Na taj način, kako je rečeno, Grad rešava problem finansijskog posrnuća ,,Gorice“, dok se, uporedo, buni sindikat zaposlenih u ,,Mediani“, strahujući da se problemi ne preliju u njihovo preduzeće. Odluka je usvojena u popodnevnom delu sednice.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.