Završen čuveni Majski turnir u malom fudbalu

Izvor: RadioCity.rs, 29.Maj.2017, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen čuveni Majski turnir u malom fudbalu

Oko 70 ekipa okupio je ovogodišnji Majski turnir u malom fudbalu koji je 80-tih godina prošlog veka bio pravi spektakl i praznik za decu i odrasle. Takmičilo se u četiri kategorije od 1. do 4. razreda, peti i šesti razred, sedmi i osmi a u četvrtoj kategoriji bili su srednjoškolci. Najbolji u kategoriji srednjoškolaca bili su učenici škole „Nikola Tesla“ koji su sa 3 -2 pobedili đake „Ugostiteljko – turističke škole“. U kategoriji u kojoj su se takmičili učenici 5 i 6 razreda >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << pobednik je škola „Miroslav Antić“.
Učenici škole „Branko Miljković“ pobednici su u kategoriji 7 i 8 razred, a poslednja utakmica bila je namenjena i najmlađima pa su tako učenici 4. razreda OŠ „Dušan Radović“,  pobedili vršnjake iz  OŠ „Sveti Sava“.
Generalni sekretar Sportskog saveza Niša, Dejan Milosavljević, kaže da je ovo treća sezona kako se Majski turnir „ vraća“ i da se iz godine u godinu beleži sve veći porast učesnika.
„Voleo bih da bude u onom svetlu kao što je bio nekad,  moramo postepeno da radimo na tome“, kaže Milosavljević.

On dodaje da je ove godine „stavljen akcenat na osnovne škole“ i najavljuje povratak i starijih ali i utakmice koje će biti igrane i na nekada čuvenom terenu „Rovče“, da kako kaže ono što smo mi osetili, dožive i osete i današnje generacije.
„Mislim da je Majski turnir jedna prava niška priča koju moramo da vratimo i negujemo u buduće“, ističe Milosavljević.

Inače tradicionalni Majski turnir u malom fudbalu igrao se do 1995. godine a tada je okupljao i 750 ekipa. I ove kao i prethodne dve godine, ulogu u oživljavanju turnira preuzeli su „Mladi ambasadori“.   

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.