Zaposleni u Mediani na protest ispred Skupštine kamionima

Izvor: JužneVesti.com, 03.Mar.2016, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleni u "Mediani" na protest ispred Skupštine kamionima

Nezadovoljni zato što je na sednici Skupštine izglasano davanje u zakup deponije na lokaciji „Keleš“, zaposleni u JKP "Mediana" kamionima će u 19 sati blokirati zgradu niške Skupštine ispred koje će u Ulici Nikole Pašića održati protest.

Kako kažu u Sindikatu "Nezavisnost", davanjem deponije u zakup izglasano je da Nišlije imaju "podanički odnos prema preduzeću koje će upravljati deponijom".

Zaposleni u "Mediani" su pre skupštinske sednice tražili >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da se tačka koja se ticala davanja saglasnosti na konačni nacrt ugovora za davanje koncesije izgradnje deponije skine sa dnevnog reda, što se nije dogodilo.

Taj zahtev smo uputili jer se osnovna delatnost JKP''Mediana'' kroz javno–privatno partnerstvo dodeljuje privatnom koncesionaru, a da pritom nije jasno definisan statusom JKP ''Mediane'' - pisalo je u tom zahtevu.

Nezadovoljni radnici su skrenuli pažnju javnosti i na to da će odvoženje smeća koštati građane, pod ovim uslovima, mnogo više nego što je do sada bio slučaj.

Postavlja se jedno logično pitanje da li treba ići u javno-privatno partnerstvo sada kada su dostupni svi IPA fondovi EU koje možemo da koristimo za izgradnju deponije - pitaju zaposleni.

Podsetimo, kompanija koja dobije ovu koncesiju prerađivaće otpad iz Niša, Aleksinca, Gadžinog Hana, Doljevca, Svrljiga, Sokobanje, Merošine i Ražnja narednih 25 godina.

Njena obaveza je izgradnja i upravljanje Regionalnim centrom za upravljanje otpadom “Keleš” i 5 transfer- stanica, odlaganje otpada u jedinicama lokalnih samouprava i njegov stransport od stanica do centra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.