Zaplenjen heroin u Nišu

Izvor: RTS, 01.Okt.2009, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjen heroin u Nišu

Policija zaplenila 12 kilograma heroina i 13 kilograma smese za uvećanje te droge u Nišu. Zbog sumnje da su se bavili proizvodnjom, držanjem i prodajom droge uhapšeni Darko M. Dragan K. i Zoran M. saopštila policija.

Niška policija zaplenila je više od 12 kilograma heroina i više od 13 kilograma smese za uvećanje mase te droge i uhapsila tri lica koja se sumnjiče za nedozvoljenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet narkotika, saopšteno je u Policijskoj upravi u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nišu.

Uhapšen je Darko M. (25) iz Niša u Mokranjčevoj ulici, gde je izvršena primopredaja droge, a osumnjičeni Dragan K.(36) i Zoran M.(37) uhapšeni su na ulazu u Vladičin Han, rekli su u policiji na vanrednoj konferenciji za novinare.

Policija nastavlja akciju hapšenja povezanih lica sa osumnjičenima za koje je rečeno da pripadaju organizovanoj kriminalnoj grupi.

Droga je bila namenjena tržištu jedne zapadnoevropske države na čijem tržištu kilogram mešavine heroina i smese za uvećanje mase dostiže cenu i do 30.000 evra za kilogram, napomenuli su u policiji.

Akcija je izvedena sinoć, najpre u Mokranjčevoj ulici i bila je završena do ponoći hapšenjem dvojice osumnjičenih kod Vladičinog Hana.

U Mokranjčevoj ulici zaplenjeno je više od sedam kilograma heroina i više od 10 kilograma smese, a kod osumnjičenih kod Vladičinog Hana u automobilu je bilo više od pet kilograma heroina i oko 3,5 kilograma smese, precizirali su u policiji.

Od osumnjičenih, koji će biti preivedeni istražnom sudiji Okružnog suda u Nišu, oduzeto je šest vozila od kojih su četiri automobila bila sa stranim registarskim tablicama, 4.700 evra i oko 3.000 švajcarskih franaka.

Policija je do sada pretresla pet stanova u Nišu, a drugi detalji o presecanju još jednog kanala krijumčarenja droge, za koju nije saopšteno iz koje zemlje potiče, znaće se po njenom završetku.

U osam velikih zaplena heroina ove godine, niška policija oduzela je ukupno 23 kilograma tog narkotika, saopšteno je u Policijskoj upravi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.