Žandarmerija savladala teroriste iz Ambasadora

Izvor: Glas javnosti, 01.Okt.2010, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žandarmerija savladala "teroriste" iz "Ambasadora"

NIŠ - Niš je obeležio donošenje Strategije bezbednosti simulacijom reagovanja u slučaju terorističkog napada, požara, saobraćajne nezgode i izlivanja opasnih materija iz cisterne. Vežba je održana u centru Niša gde su pripadnici Sektora za vanredne situacije, policije, žandarmerije, Hitne pomoći, Crvenog krsta i gradskih službi pokazali način reagovanja u vanrednim situacijama.

  Najveću pažnju izazvali su pripadnici žandarmerije koji su se na konopcima spustili sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << najviše zgrade u Nišu - hotela Ambasador i savladali teroriste koji su po scenariju vežbe zauzeli taj hotel. Uz zvuke sirena i pucnjave, ali i jauke povređenih u saobraćajnoj nesreći vežba je izvedena u prisustvu predstavnika Sektora za vanredne situacije MUP Srbije, Ambasade SAD u Srbiji, Misije USAID u Srbiji, UNISDR i predstavnika lokalne samouprave. Vežbu su pratili i građani, a centar grada je bio zatvoren za saobraćaj.

  Niš je prvi grad u Srbiji koji je doneo strategiju bezbednosti i koja po navodima iz kabineta gradonačelnika poštuje međunarodne standarde za reagovanje u vanrednim situacijama. Strategija bezbednosti Niša nastala je uz pomoć USAID Programa za planiranje i reagovanje u vanrednim situacijama (PPES). Niš je sa Sofijom i Bečom potpisao sporazume o saradnji u oblasti vanrednih situacija.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.