Zajednička obuka srpskih i italijanskih specijalaca

Izvor: Politika, 28.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednička obuka srpskih i italijanskih specijalaca

Posle prvih deset dana provedenih u Nišu i na vojnim poligonima u Srbiji, zajednička obuka pripadnika naših i italijanskih vojnika ocenjena kao veoma uspešna

Niš – Posle naporne, ali uspešno realizovane zajedničke obuke pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije i Oružanih snaga Italije, na niškom aerodromu i pored vojnog bazena u Donjoj Vrežini, pored Niša, juče je demonstrirano ono što je uvežbavano proteklih desetak dana. Planirani padobranski >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << skokovi nisu održani iz tehničkih razloga, ali su italijanski i srpski specijalci pokazali sve drugo što su usavršili tokom zajedničke obuke.

– Već danas i narednih dana biće i skokova padobranom, kao što ih je bilo u dva navrata u dosadašnjem toku zajedničke obuke. Veoma smo zadovoljni do sada učinjenim, a verujemo da i naši gosti iz Italije dele takvu ocenu – rekao je komandir čete za obuku specijalnih jedinica Kopnenih snaga VS Vladica Krstić.

Kapetan Oriđi Izoni, koji je na čelu specijalne jedinice OS Italije koja je na obuci u Nišu, nije krio zadovoljstvo:

– Imali smo šta da pokažemo, ali mnogo toga i da naučimo. I ja sam svojevremeno bio padobranac i znam koliko svako novo iskustvo znači. Ovaj naš prvi boravak u Nišu je nastavak stare i početak jedne nove dugoročne i plodne saradnje sa pripadnicima Vojske Srbije.

Demonstriranju veštine i hrabrosti u Nišu juče je prisustvovao i vojni ataše Italije u Srbiji, Mauro de Vinčentis, koji je najavio produbljivanje saradnje Vojske Srbije i Oružanih snaga Italije na svim nivoima.

T. Todorović

[objavljeno: 29/10/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.