Za ustanove kulture 60 miliona dinara

Izvor: S media, 30.Maj.2010, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za ustanove kulture 60 miliona dinara

Iz budžeta Niša do kraja godine biće izdvojeno oko 60 miliona dinara, najavilo je rukovodstvo grada prilikom obilaska Narodnog pozorišta i Niškog kulturnog centra (NKC).

Za rekonstrukciju scene u Narodnom pozorištu planirano je 26 miliona dinara, a 30 miliona biće uloženo za završetak radova na adaptaciji bioskopa "Vilin grad", rekao je gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

Predsednik gradske skupštine Mile Ilić najavio je da će do kraja godine u Nišu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << biti osnovana opera.

"Spreman sam da branim taj projekat i dokazujem da je, uprkos krizi, uvek pravo vreme za kulturu i unapredjenje kulturnih sadržaja i kulturne ponude u gradu", rekao je ILić novinarima.

U NKC je najavljeno otvaranje reprezentativne knjižare u centru grada čiji je cilj afirmacija niškog izdavaštva. NKC je preuzeo posao na izdavanju neobjavljenih tomova "Niške enciklopedije", projekta koji je započet pre petnaestak godina.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.