Za ovu godinu dodeljena 131 stipendija u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 07.Maj.2016, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za ovu godinu dodeljena 131 stipendija u Nišu

Stipendiju Grada za 2016. godinu dobilo je 100 studenata i 31 srednjoškolac. Oni će tokom 12 meseci primati mesečno po 6 hiljada dinara. Njima su u Oficirskom domu uručeni ugovori o stipendijama, uz poruku da tako kvalitetni mladi ljudi treba da ostanu u Srbiji i posle završetka školovanja.
„Želimo samo da naši stipendisti budu zadovoljniji i uspešniji i da imaju satisfakciju za sve napore koje ulažu tokom svog školovanja. Na ovaj način Grad Niš podstiče omladinu da se obrazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << i u tome bude što uspešnija“, rekla je Marina Kostić, načelnica Uprave za obrazovanje.
Stipendisti sa kojima smo razgovarali ističu da je ovakva podrška mladima podstrek da budu uspešniji i da tokom svog školovanja ulažu još veće napore.
„Pored stipendije trebalo bi kreirati i mogućnosti da ostanemo i posle fakulteta ili srednje škole, u zavisnosti ko šta završava, da se zaposlimo ovde, jer ovo su sve kvalitetni mladi ljudi. Tako da je mnogo bitno da se ovakvi programi zadrže i prošire dalje“, rekao je petar Pešić, student master studija Pravnog fakulteta.

„Ovo je dodatna motivacija i potvrda našeg truda, i značiće nam u velikoj meri“, priča Ristić Aleksandra, studentkinja 4. godine Ekonomskog fakulteta.
Prošle godine Grad je podelio 104 stipendije niškim učenicima.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.