Vučić: Deficit u niškom budžetu zbog prekomernog zapošljavanja

Izvor: JužneVesti.com, 06.Dec.2016, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Deficit u niškom budžetu zbog prekomernog zapošljavanja

Kao glavni uzrok ogromnog deficita u gradskoj kasi, zbog kojeg je na zasedanju Vlade u Nišu grdio gradonačelnika Darka Bulatovića, premijer Srbije Aleksandar Vučić vidi prekomerno zapošljavanje Nišlija u javnim ustanovama.

Vučić  je u Narodnoj Skupštini rekao kako je praksa zapošljavanja velikog broja ljudi nešto što traje decenijama, ali i da ne može da kaže da je u poslednje dve godine bolja situacija.

Svi su zapošljavali što je bilo moguće više. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Troškovi su nametani gradu, rashodi karikani u nebesa, a onda izmišljani nepostojeći prihode kojima bi te rashode pokrivali. I svaki put nam je deficit bio veliki i uopšte ne bežim od toga da kažem da li su krivi ovi ili oni, dobro je ako su razumeli da to mora da se promeni - rekao je Vučić na današnjoj Skupštini.

Premijer je istakao da će ministri i on morati da nađu načina da izvrše neku vrstu nadzora, kako u Srbiji ne bi bilo gradova i opština i koji su bankrotirali. Lokalne samouprave, istako je Vučić, treba da rade na stvaranju zdravih finansija.

Podsetimo, prilikom zasedanja Vlade Srbije u Nišu, premijer Aleksandar Vučić ispred Gradske kuće grdio je Darka Bulatovića, zbog deficita od 50 miliona evra u budžetu Grada.

Nakon toga, Vučić je u Narodnoj Skupštini izjavio kako se, iako je obećao "više para za Niš nego za Beograd", boji gde bi mogle te pare da završe.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.