Volonteri Medijane dostavljaju i tople obroke

Izvor: JužneVesti.com, 06.Apr.2020, 16:02

Volonteri Medijane dostavljaju i tople obroke

Tri obroka dnevno za najugroženije stanovnike opštine Medijana koje besplatno spremaju i pakuju zaposleni u restoranu „Gurmanluk“ od danas će nositi volonteri najveće niške opštine. Pozivni centar je u ponedeljak, 6. aprila primio 283 poziva, kažu u Opštini, a voloneri su obišli 260 domaćinstava.

Već nedeljama zaposleni u "Gurmanluku" spremaju hranu za starije sugrađane, a pomoć u dostavi pružaju im sada i volonteri Gradske opštine Medijana.

Prvog dana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ove nedelje pozivni centar opštine pozvala su 283 građana.

Obiđeno je 260 domaćinstava, lekarske savete tražio je 21 građanin, na terenu je bilo 26 ekipa, sa 113 volontera. Svakodnevno se od prikupljenih sredstava funkcionera i zaposlenih u opštini, socijalno ugroženima kupuju neophodne namirnice i lekovi - kažu u Opštini.

Osim na dostavi medikamenata i osnovnih proiozvoda, dodaju iz Opštine, volonteri su bili angažovani na podeli opreme, natrijum-hipohlorita i zaštitnih sredstava upravnicima stambenih zajednica.

Vredni volonteri; foto: Opština Medijana

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Volonteri Medijane dobili vizire, javili se i novi donatori za pakete pomoći

Izvor: JužneVesti.com, 07.Apr.2020, 15:46

Viziri će od danas dodatno da zaštite volontere Opštine Medijana koji su svakodnevno na terenima, kažu u ovoj niškoj opštini. Lista donatora, dodaju iz Medijane, povećava se jer su se uključili i novi restorani koji će isporučivati kuvane obroke i napitke, a jedna firma donira peciva...Povećava...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.