Vlatko Stefanovski obećava dobar provod na koncertu u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 23.Avg.2022, 09:14

Vlatko Stefanovski obećava dobar provod na koncertu u Nišu

Jedna od najvećih gitarskih zvezda bivše Jugoslavije Vlatko Stefanovski, koji je ogromnu slavu i kultni status stekao sa legendarnom makedonskom grupom Leb i sol, nastupiće 26. avgusta u Nišu sa svojim triom. Koncert će biti održan u dvorištu Univerziteta u Banovini sa početkom od 21 sat.

Virtuoz na gitari bez premca Vlatko Stefanovski, u okviru aktuelne turneje promoviše svoje poslednje studijsko ostvarenje “Taftalidze shuffle” iz 2020. godine, koje je posvetio >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << svom Skoplju i kvartu Taftalidze, koji za njega ima poseban značaj.

Kako navode organizatori, pesme su zato posebno intimne i lične, a opet tako bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova muzika.

U susret konceru Stefanovski je poželeo lepo vreme i dobar provod sa niškom publikom.

Sviraćemo u Banovini i verujem da ćemo imati super vreme i dobre uslove za odličan koncert. Verujem da ćemo zajedno uživati u dobroj muzici i odličnoj zabavi. Do tada, veliki pozdrav od Vlatka Stefanovskog" - poručio je slavni gitarista.

Pored nekoliko pesama sa pomenutog albuma, Vlatko će odsvirati i sve hitove po kojima je poznat, kao što su “Čuvam noć od budnih”, “Jovano, Jovanke”, “Uči me, majko, karaj me”, “Kao kakao”, “Čukni vo drvo”, “Skopje”, “Makedonsko devojče”, “Mamurni ljudi”, “Gipsy song” i mnoge druge.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1.500 dinara mogu se kupiti u pivnici “Nemir”, Vintage Shop-u, knjižarama Vulkan, na svim prodajnim mestima Gigstixa, kao i onlajn. Cena ulaznice na dan koncerta biće 1.800 dinara, ukoliko se ne rasprodaju ranije.

Inače, kako navode organizatori, Vlatko je počeo da svira gitaru sa 13 godina, a već sa 18 godina osnovao je grupu Leb i sol, koja je ubrzo postala jedna od najvažnijih i najpopularnijih rok grupa bivše Jugoslavije, vešto kombinujući makedonsku tradicionalnu muziku i savremeni rok.

Nakon raspada grupe, Vlatko Stefanovski od sredine devedesetih razvija vrlo uspešnu solo karijeru.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.