Vlada Srbije u Nišu od 13. oktobra

Izvor: JužneVesti.com, 05.Okt.2016, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije u Nišu od 13. oktobra

Iako je ranije najavljivana za 10. oktobar, sednica Vlade Srbije će u Nišu, kako je rekao gradonačelnik Darko Bulatović, biti ipak od 13. Ranije je najavljeno da će srpsko-albanski poslovni forum biti održan 14. oktobra, a i dalje je neizvesno kada će premijer Aleksandar Vučić primati građane.

Bulatović je potvrdio i da će ministri spavati u kasarni “Knjaz Mihailo”, kao i da je izvesno da će Vučić razgovarati sa radnicima propalih državnih preduzeća koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << juče rekli da su spremni na svakodnevne proteste dok se ne vide sa njim. Premijer će, prema najavi rektora Univerziteta u Nišu Dragana Antića, posetiti tu i ustanovu gde je pozvan da se uveri u kvalitet obrazovanja koji ona pruža.

Dolazak Vlade, prema rečima gradonačelnika, velika je stvar za Niš, ali i čitav region.

Ovo je prvi put da Vlada pod ovim okolnostima dolazi da živi u Nišu i da se bavi politikom mira, saradnje i privrednog preobražaja, razvojem regiona, zapošljavanjem i izgradnjom novih saobraćajnica - rekao je Bulatović.

Pored gostovanja albanske delegacije u kojoj će biti premijer Edi Rama i najverovatnije predstavnici oko 200 kompanija iz Albanije, Bulatović kaže da se planiraju i drugi forumi i sastanci na raznim lokacijama u gradu.

Tokom boravka Vlade Srbije u Nišu će biti održan niz foruma, biće prijema gradjana i delegacija - kaže Bulatović.

Ipak, i dalje je nepoznato kada će biti organizovan prijem za građane, kao ni način kako da se prijave za razgovore u Nišu. Jedino se znaju brojevi telefona i mejl adresa Vlade Srbije na koje su se građani javljali i ranije.

Podsetimo, ranije je najavljeno da će Vlada u Nišu biti 7 dana, kao i da će premijer Vučić razgovarati sa premijerom Albanije Edijem Ramom. Već u novembru Vlada opet dolazi u Niš, za kada je najavljena zajednička sednica sa Vladom Mađarske.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.