Veselo uz muziku širom grada na početku leta

Izvor: RadioCity.rs, 22.Jun.2017, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselo uz muziku širom grada na početku leta

I ove godine Francuski institut iz Niša i Studentski kulturni centar su 21. juna ispunili muzikom ulice grada. Na 5 lokacija u gradu, u Gradskoj kući, parku Čair, Obrenovićevoj ulici, na Univerzitetu i u sali Simfonijskog orkestra, od 18 sati do ponoći svi ljubitelji nota uživali su u muzički raznolikom i potpuno besplatnom programu.

Obeležavanje “Praznika muzike“ otpočelo je u Čairu, na platou kod Dečijeg centra. Roditelji mališana koji pevaju u horu Vilenjaci uživali >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << su u nastupu svoje talentovane dece. Nakon malenih Vilenjaka, muzički program nastavljen je nastupima zvezda ovogodišnje Majske pesme.

Nešto što se retko viđa na javnim mestima kakva je Obrenovićeva, centralna niška šetačka ulica, jesu horisti, od najmlađih generacija, do ozbiljnijih, iskusnih pevača. Brojne Nišlije okupljale su se tokom cele večeri kako bi čuli hor Čarolija, hor OŠ Sveti Sava, studente Fakulteta umetnosti, Niški kamerni hor, Ženski i Akademski hor SKC-a. Oni sa kojima smo razgovarali oduševljeno kažu da je ova manifestacija jedinstvena i dragocena za sve građane.

„Ovo je lepa prilika da naši sugrađani koji inače nisu u prilici da čuju ovu vrstu muzike, prisustvuju besplatnom nastupu horova, za koje možda nisu ni znali da postoje u njihovom gradu“, rekla je devojka.
„Nisam čitao i informisao se o ovom događaju, slučajno sam naišao, ali sam ostao kako bih uživao u zaista neverovatnom izvođenju niških pevača. Divno je sve organizovano, i dopada mi se što se uopšte praznuje muzika u našem gradu“, priča Nišlija.
Nakon horova, mladi reperi ispred organizacije Kom 018 zabavljali su nešto mlađu publiku, autorskim tesktovima i bitovima.

Prava festivalska atmosfera, moćna, ritmična, vedra i razigrana bila je u dvorištu Univerziteta, popularnoj Banovini. Publika je uživala u interesantnim i atraktivnim koncertima sastava Moba Jazz Kvartet, Igor Vince i Chromatic. Jedan nastup upotpunile su i afro-kubanske igračice, na oduševljenje posetilaca.

Takođe, u holu Gradske kuće nastupili su profesori i učenici niške Muzičke škole, dok je u Simfonijskom orkestru održano veče operskih arija, a instrumentalistima niškog simfonijskog orkestra dirigovala je Milena Injac.
Uz želju da nas muzika budi, zbližava, inspiriše, prošle godine više od 120 zemalja proslavilo je ovaj praznik.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.