Vernici danas slave SVETICU kojoj je BRAT ODSEKAO GLAVU!

Izvor: NiskeVesti.rs, 15.Mar.2016, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vernici danas slave SVETICU kojoj je BRAT ODSEKAO GLAVU!

Ovoj svetici rođeni brat nije mogao da oprosti što se, kao i njena majka krstila, pa joj je odsekao glavu

Pravoslavni vernici i Srpska pravoslavna crkva danas proslavljaju svetu mučenicu Evtaliju, kojoj je rođeni brat odsekao glavu jer se “okrenula” veri Isusa Hrista!
Sveta mučenica Evtalija bila je devica iz Sicilije. Živela je sa majkom, koja se zvala kao i ona, i sa bratom Sermilijanom. Niko od njih nije bio kršten niti pobožan.
Starija Evtalija, međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << bolovaše od tečenja krvi. Jedne noći u snu su joj se javili sveti mučenici Agfej, Filadelf i Kiril, i rekli joj da će ozdraviti, samo i jedino ako se krsti u ime Gospoda Isusa Hrista. Evtalija poveruje u Hrista, krsti se i, vaistinu, ozdravi. Videvši to čudo, i njena se ćerka krsti.
Opširnije na Telegraf.rs

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.